Автоаксесоари и авточасти http://carpartsbg.com Thu, 16 Aug 2018 09:14:51 +0000 Joomla! - Open Source Content Management bg-bg Промяна наложена от реалностите http://carpartsbg.com/item/42-промяна-наложена-от-реалностите http://carpartsbg.com/item/42-промяна-наложена-от-реалностите

Живеем в свят, който е белязан от значителни промени, както по отношение на търговските реалности, така и във връзка с налагането на известни ограничения, наложени от недостига на суровини. Всички се съобразяват с тези фактори, определящи политиката на големите компании, производители на съвременни продукти. От тези реалности, най-печеливши се оказаха самите потребители, които са свободни в своя избор, за да предпочетат, не само по-добрите стоки, отговарящи на техните изисквания, но по-скоро онези артикули, които имат своя отпечатък в съвременните настроения, насочени към по-голяма икономичност и екологичност в промишлената дейност.

По подобен начин се ситуират и вкусовете на милионите потребители, когато трябва да избират нови автомобили. Отдавна, мощните и сравнително трудни за поддържане превозни средства не са приоритет, дори и на средната класа в развитите държави. Икономическата криза привнесе нови реалности в света, като нейните най-отличителни черти са засилване на стремежа към практичност, екологичност и икономичност. Така, съвременните автомобили са значително по-икономични от своите предшественици, като в някои случаи, потребителите могат да си закупят и превозни средства, които са задвижвани от батерии, без участието на бензинови двигатели или газови уредби. В редица страни, изборът на икономични и екологични автомобили е доста по-изгодно, отколкото купуването на обикновени коли. Съответните държави предоставят различни данъчни и финансови облекчения за клиентите, за които първостепенна задача е да се подсигурят със „зелен автомобил”.

Всяка кола, обаче, се нуждае от поддръжка, без значение от нейната възраст или актуално състояние. А, едно от нещата, които определят всяка грижа за превозните средства, е изборът на качествени автомобилни елементи, предлагани в повечето оторизирани магазини за авточасти. Там, могат да се намерят, наред с основните артикули, като волани, спортни седалки, волани и др., и други, доста по-специфични стоки, от рода на инжекторна рейка за газ, холендър за метан Ф6 и т.н., определящи успешния завършек на всяка профилактика на превозните средства.

]]>
hristo@hr.hr (hristo) Коли Tue, 08 Sep 2015 21:41:49 +0000
По-добро представяне за повече сигурност http://carpartsbg.com/item/41-по-добро-представяне-за-повече-сигурност http://carpartsbg.com/item/41-по-добро-представяне-за-повече-сигурност

Когато говорим за представянето на автомобилите, едва ли си даваме ясна сметка за значителните усилия, хвърлени по тяхната поддръжка и подготовка, за изпитанията на пътя. А, когато настане време за евентуална профилактика или диагностика на превозните средства, има два основни начина, те да бъдат осъществявани – в технически автосервизи и самостоятелно от шофьорите. И двата варианта са доста добър начин да се подготвите за лошите пътни или атмосферни условия, но и да преодолеете появата на евентуални проблеми, по време на движение.

Всички автомобилни производители определят сигурността и комфорта на своите превозни средства, като основни мотиви и фактори, които са определени от новостите, внедрявани в колите, в последните няколко години. За целта, биват организирани и съответни „пътни тестове”, които показват определената устойчивост на превозните средства, когато трябва да се справят с лоши пътни или атмосферни условия. Не е маловажна и способността на съвременните автомобили да издържат, при определени инциденти на пътищата, което е от особена важност в наши дни, когато темата за т.нар. „пътна война” става все по-актуална.

Няма нищо по-ценно и всеобхватно от грижата за автомобилите, когато тя е направена от техните собственици. Именно шофьорите умеят и знаят, как да подходят към своите превозни средства, във всеки едни момент, гарантирайки, не само своята сигурност, но и тази, на своите близки. Всяка грижа за превозните средства, минава през съответните действия и ремонтни работи, които са немислими, без подкрепата на определени надеждни аксесоари, продавани в магазините за авточасти. В оторизираните, за целта, търговски обекти, се предлагат, както основните автомобилни елементи, като всички видове авточасти за AUDI A3 от 2008 или всички видове авточасти за CHEVROLET Lacetti, така и някои характерни и по-специфични продукти, притежаващи неоценимо влияние, при извършването на профилактика или диагностика на превозните средства. Наред, с тези определящи за всяка грижа артикули, в магазините за авточасти, могат да се намерят, дори и доста обичайни предмети, влизащи в употреба на всички стопани и домакини, при техните ежедневни битови задължения.

                                          

]]>
hristo@hr.hr (hristo) Коли Thu, 27 Aug 2015 13:55:35 +0000
Добро представяне, съчетано със сигурност http://carpartsbg.com/item/40-добро-представяне,-съчетано-със-сигурност http://carpartsbg.com/item/40-добро-представяне,-съчетано-със-сигурност

Хармоничното движение на автомобила по магистралите, не предполага осмисляне на неговите функции, като повечето шофьори не си задават въпроси, свързани с устройството му, докато не настъпи необратимостта на процесите, които характеризират влошаване в неговата ефективност. Това, до голяма степен, се обяснява с фатализма, който е присъщ на повечето автомобилисти. За тях, движението на автомобилите и доброто представяне са тясно свързани процеси, не предполагащи тревога и опасения.

Днешните автомобили се различават, неимоверно много, от своите предшественици. Компаниите, производители на превозни средства, са си взели поука от времената на икономическа криза, когато пазарът на коли беше изпаднал в големи затруднения и стагнация. Това доведе до осмислянето на новите реалности, с които се характеризира производството и предлагането на автомобили и съответните елементи.

Съвременните превозни средства се отличават със своята ефективност, практичност, икономичност и не на последно място – сигурност. Всичко това допринася за удовлетворението, от страна на потребителите, които обичат да подчертават, че живеем в най-интересното време на промени във всички сфери на живота, в това число и на автомобилизма. Управлението и самото притежаване на превозно средство е голямо предизвикателство, което самите шофьори осъзнават и приемат със по-голяма отговорност. Това е наложено от тревожните тенденции по пътищата на страните, които се характеризират с многобройните инциденти, характеризирани, като своеобразна война.

Неделима част от всяка грижа за автомобила са и авточастите, предлагани, в по-големите вериги за автомобилни елементи. Съответните търговски обекти са разширили, неимоверно много, своята дейност, като сред различните видове аксесоари, могат да се намерят, както основните за всяка поддръжка и профилактика на превозните средства елементи, от рода на помпа за чистачки FEBI 03940, така и по-голям обхват от артикули, предоставяйки по-голям избор на шофьорите в тяхната дейност. Магазините за авточасти, предлагат всички видове авточасти за CHEVROLET Aveo H/B-L/B и други модели автомобили, което улеснява, допълнително самите водачи на съответните коли.

]]>
hristo@hr.hr (hristo) Коли Thu, 20 Aug 2015 07:45:04 +0000
Когато сигурността придобива значение http://carpartsbg.com/item/39-когато-сигурността-придобива-значение http://carpartsbg.com/item/39-когато-сигурността-придобива-значение

Няма нищо по-вълнуващо, от пътуването и свързаните с него преживявания. Всички хора имат нужда от повече свобода, която им предоставят новите места и събития, далеч от шума на забързания град и суетата на бита в него. Но, знаете ли, че малко хора си дават ясна сметка за проблемите, които изникват с автомобилите, особено, когато се намират, по време на своето пътуване?! Няма по-досадни, а и същевременно по-опасни, от внезапно възникналите дисхармонични отклонения в работата на автомобилната система.

За да изпреварим и предугадим посоката на непредвидимата Съдба, е необходимо да обърнем по-голямо внимание на превозното си средство, както и да намерим най-подходящите методи и време, за да извършим своевременна грижа за него. Поддръжката не е толкова лесна или постижима, колкото си мислят повечето хора. Тя е резултат, преди всичко от задълженията на собствениците на коли, свързани с техните належащи нужди и потребности.

Поддръжката не може и не трябва, да е строго ситуирана, само в ръцете и възможностите на отделните автомобилисти. Макар,че те носят по-голямата отговорност за състоянието на техните автомобили, голяма помощ, в тази насока им оказват техните колеги – по-опитните и знаещи шофьори, изпитали на гърба си различните приумици на времето и съдбата, свързани с повреди на автомобилни елементи или проучване на различните механизми на техните функции.

Но, не трябва в никакъв случай, да пренебрегваме значителната помощ и улеснение, които носят съответните автомобилни инструменти и аксесоари. Те могат да се намерят, почти навсякъде – от специализираните магазини, до различните големи търговски центрове. В тях, всеки би могъл да купи доста добри продукти - решения за повечето проблеми, свързани с работата или профилактиката на превозните средства. Наред, с множеството стоки, основни за поддръжката на автомобила, там могат да се намерят и редица по-специфични артикули, като секач 15мм, рамо с чупеща глава 1/2 430 мм и др., носещи определено значение, при всеобхватната грижа за колата.

]]>
hristo@hr.hr (hristo) Коли Fri, 14 Aug 2015 11:12:23 +0000
Предвидимите последици http://carpartsbg.com/item/38-предвидимите-последици http://carpartsbg.com/item/38-предвидимите-последици

Поддържането на автомобилите е начин да изразиш себе си, съчетаващ в себе си, много повече индивидуалност, отколкото предполагат повечето хора. Автомобилите отдавна са се превърнали, в нещо повече от начин за придвижване и улесняване на ежедневния живот на хората. Те са средство, както за социална идентификация, така и за показване на определен статут, пред своите познати и съседи.

Когато пристъпваме към поддръжката на автомобил, е, необходимо да си дадем ясна преценка за нашата отговорност, която е неразривна част от грижите за всяко превозно средство. Нашите грижи за автомобила, далеч надхвърлят ежегодните технически прегледи, които въпреки своята практичност, са по-скоро императивни, отколкото желателни. Именно задължителната профилактика на автомобилите е нещо, което не е по вкуса на шофьорите. Когато трябва да се премине към поддържането на колите, автомобилистите го приемат, по-скоро, като „занимание самотно”. Връзката, между шофьорите и превозните средства е нещо повече от обикновена. За всеки собственик, моторното превозно средство, е и начин на живот. Тогава поддръжката на автомобила е начин да съхраните и ценните неща в своя.

Поддръжката на автомобилите е грижа, изключително на собствениците им. Те познават по-добре своите машини, отколкото обикновените хора могат да предположат. Шофьорите могат, по всеки звук или шум, издаван от тяхното превозно средство, да определят актуалното му състояние. В този смисъл, качествените инструменти са винаги желани от страна на автомобилистите. Днес, определено, не е трудно да се намерят качествени аксесоари и елементи за тях, в оторизираните магазини за автомобилни части. Такива могат да бъдат, например тресчотки FORCE, тръборези FORCE и други елементи от световноизвестната серия, които улесняват работата на автомобилистите.

Да предвидиш последиците от една неизправност е доста лесно, особено, ако става въпрос за работата на моторни превозни средства. Тяхната работа, определя и улеснява нашия бит. Но, тяхното правилно функциониране, до голяма степен, гарантира, както нашата безопасност, така и на останалите пътници.

]]>
hristo@hr.hr (hristo) Коли Mon, 20 Jul 2015 15:42:32 +0000
Значение на качеството http://carpartsbg.com/item/37-значение-на-качеството http://carpartsbg.com/item/37-значение-на-качеството

Качеството, което присъства в нашия живот, до голяма степен, определя, както сигурността, така и комфорта в бита ни. Всеки човек се стреми към задоволяване на своите потребности от по-стойностни и значими продукти. Търсенето на нови, по-качествени продукти е цел, не само за обикновените хора, но и за притежаващите специфични умения и квалификация.

Една от най-интересните и разнородни групи е тази на шофьорите. Те съставят най-голямата общност в света, събирайки хора от различни етноси, професии и религии. Автомобилизмът е своеобразна професия, която съчетава, чисто технически умения, с тези на рефлексията към околните и заобикалящия ни свят. Шофьорите самите определят правилата, а това, до голяма степен се отнася и до избора на качествени автомобилни аксесоари.

Водачите на леки автомобили не търпят чужди, на тяхното призвание, мнения, по отношение на качествената поддръжка на техните автомобили, особено, ако те са налагани от различни реклами или информация в различни средства за масова информация. Добри и качествени съвети те получават от своите опитни колеги и другари по съдба – останалите автомобилисти по пътищата.

Качеството на отделните автомобилни аксесоари, до голяма степен, определя и сигурността и комфорта на всеки автомобил. А, това е от голямо значение, както за самите автомобилисти, така и за техните спътници и колеги на пътя. В днешно време се предлагат по-качествени аксесоари, но въпреки това самите шофьори не обичат да избързват с избора си, те знаят, че от тяхната покупка зависи и доброто състояние на техните автомобили. Без значение, дали избират между отделните видове ветробрани за SCANIA или различни видове ветробрани за SAAB, шофьорите знаят, прекалено добре, цената на качествените продукти.

Значението на качеството в живота ни, определя и комфорта, към който се стремят всички хора, но в най-голяма степен – самите автомобилисти. Всяко подценяване на отделните автомобилни елементи и поддръжка, може да струва прекалено много, особено, ако прекарвате повече време зад волана.

]]>
hristo@hr.hr (hristo) Коли Tue, 14 Jul 2015 07:58:32 +0000
Директно впръскване на гориво при автомобилите http://carpartsbg.com/item/36-директно-впръскване-на-гориво-при-автомобилите http://carpartsbg.com/item/36-директно-впръскване-на-гориво-при-автомобилите

Резултатите от икономия на гориво сочат към автомобилите с газов инжекцион. Това може да очаква по-добро предложение от това на предишните модели автомобили. Такава ефективност е много привлекателна за автопроизводителите и обещава много повече през следващите години.

Дори за работата на типичните двигатели, често се изисква премия от гориво. Висшата компресия извлича повече енергия от всяка капчица гориво. Върховата мощност на конски сили, обороти в минута; максимално завъртане в минута, представлява някаква стойност за всеки литър работен обем.

Дизеловите двигатели винаги са използвали принципа на директно впръскване на горивото. Това означава, че под високо налягане, в цилиндрите на двигателя, а не в смукателния колектор. Използваният подход на практика е за всеки бензинов двигател. В дизеловият, процес на инжектиране на гориво директно в горивната камера в горната част на компресията се инициира и контрол на изгарянето. Модерният принцип на действие на механичната помпата на инжекция, при малки дизели е усъвършенствана още през 1927 г. в Германия.

В рамките на няколко години, впръскването на гориво започва да се появява в множество улични и състезателни автомобили. Въпреки това, на практика всички тези приложения използват косвени и порт инжекции. Това означава, че горивото се впръсква в смукателния колектор зад всеки приеман клапан вместо директно в цилиндрите. Порт инжекцията е по-евтина, защото се провежда при много по-ниско налягане. Тогава инжекторите не са били обект на изгарящата топлина от горивната камера.

Системата за директно впръскване отчита изпаряването на малки капчици гориво инжектирани директно в цилиндъра (при температура между 450 и 1700). Охладена сместа за приема и произвежда по-гъста акция, което означава по-голяма мощност.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Коли Wed, 01 Jul 2015 19:31:34 +0000
Как скрапа на коли може да донесе сигурна печалба http://carpartsbg.com/item/35-как-скрапа-на-коли-може-да-донесе-сигурна-печалба http://carpartsbg.com/item/35-как-скрапа-на-коли-може-да-донесе-сигурна-печалба

Авто рециклирането представлява голяма част от претопяването в автомобилната индустрия. Тя позволява на хората да правят пари от старите автомобилни отломки и не използваеми части на стари коли. Пресите за скрап имат свои скрап специални подразделения, които работят на няколко принципа. Някои примери сочат, че черни или цветни метали се фокусират само върху електронните отпадъци или работа със сплави и висок клас метали. Друг тип специализация, чрез индустрията е автомобилната, където се спасява от скрапа на коли. За някой нови автомобилни части, които се бракуват, авточасти и други материали от автомобили биха могли да бъдат объркващи и непреодолими към конкретни категории.

Съществуват много парчета от кола или превозни средства, които могат да се рециклират за скрап. Сред най-често срещаните елементи, много хора намират по време на самото бракуване. Те са по ред на средната стойност скрап и варират от най-ниската до най-високата цена на килограм.

Цели коли  - това спасява скрапа на самите превозните средства като цяло. Докато те се състоят от стомана, мнозина скрап предпочитат да предадат своята кола на авто дилъри, които да поемат работата по нейното отписване и предаване за рециклиране. Ако сте в състояние да управлявате превозното средство, може да спестите известни разходите за автотранспорт и да си добавите повече пари в джоба след предаването му. Понякога можете да продадете колата за части и от това да спечелите повече пари, отколкото да получите при конкретни условия за скрап цена.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Коли Fri, 26 Dec 2014 21:09:06 +0000
Спирачна течност и грижа за спирачната система http://carpartsbg.com/item/34-спирачна-течност-и-грижа-за-спирачната-система http://carpartsbg.com/item/34-спирачна-течност-и-грижа-за-спирачната-система

Спирачките са средство, което задължително трябва да е в изправност при движение на автомобила. Така си спестявате много проблеми и увеличавате шанса да достигнете живи и здрави до желаната дестинация. За правилната си работа, спирачките се нуждаят от спирачна течност. Заради някои фактори, като експлоатационните условия, голямото налягане в системата и значителните температурни амплитуди, е необходимо тя да бъде със стабилен вискозитет в широки температурни граници и голяма температура на кипене. Заради тях се обуславят няколко вида спирачна течност, а коя точно да ползвате вие, може да разберете, като се консултирате със специалисти от някой сервиз, например.

Друго изискване към спирачната течност е, да не „проявява” агресия към гумените елементи, като съединения и уплътнения, в системата. Течността не бива да бъде агресивна и към металните детайли. Освен това, трябва да предпазва от корозия. За да се избегне възникването на проблеми от този тип, в спирачната течност се слагат разни инхибитори, играещи ролята на защитници на елементите от месинг, алуминий, мед и чугун.

Изключително важна е стабилността на спирачната течност или устойчивостта й на утайки, разслояване и окисление. В състава си, самата течност има оцветители, добавки и разбира се, основа. По състав, последната се поделя на 3 вида – силиконова, гликолова и минерална.

За силиконовата е характерна високата работоспособност – от -100 до +350 градуса. Тя абсорбира влагата и не е съвместима с други видове спирачни течности.

В състава си, гликоловата основа има полигликоли и естерите им. Те притежават добър вискозитет и смазващи свойства, както и висока температура на кипене. Имат си и малък минус – попиват влагата от заобикалящата ги среда.

Стигнахме до минералната основа, която се състои от спирт и рициново масло. За нея можем да кажем – изключително добри защитни и смазващи свойства, агресия към боя,  ниско хигроскопични са. В никакъв случай, не смесвайте тази течност с гликоловата, защото е много вероятно рициновото масло да се сгъсти.

От значение е, спирачната течност да се запази в херметична опаковка, за да не се получи така, че да заредите колата си със силно овлажнена течност и да повредите системата. Освен това, внимавайте с течността, защото е опасна. Трябва да следвате изрично посочените инструкции за работа с нея.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Коли Tue, 01 Oct 2013 10:51:33 +0000
Добавки за дизелово гориво http://carpartsbg.com/item/33-добавки-за-дизелово-гориво http://carpartsbg.com/item/33-добавки-за-дизелово-гориво

Автомобилите са важна част от съвременния живот. Те са голямо улеснение, до което хората прибягват постоянно. Благодарение на огромното разнообразие от марки и модели, всеки може да изберете колата, която отговаря на представите му за дизайн, модел, цвят, екстри и т.н. Разбира се, няма как да подкарате автомобила си без гориво, затова, съобразявайки се с бюджет, разходи, средства, като цяло, може да изберете между бензин, газ и нафта.

Първото място се заема от дизеловото гориво, понеже търсенето му е най-голямо. Обикновено, този, който го пробва, не го заменя с друго. Единственият му минус е, че през зимния сезон трябва да се внимава за възникването на някои проблеми.

Така или иначе, дойде ли зимата, задължително е всяка кола да мине през технически преглед. Шофьорите трябва да се убедят, че гумите, маслото и всички други компоненти на автомобила, са в изправност. Запомнете, че преди времето да стане студено, е необходимо да прибавите някои добавки към горивото, за да се предотврати замръзване.

Тези добавки са ви необходими, защото парафинът в дизеловото гориво, не трябва да се охлажда прекалено. В противен случай, може да си навлечете сериозни проблеми, свързани с отказа на колата за запали, например.

Стига да потърсите, със сигурност ще откриете най-различни добавки, тъй като пазара е пълен с тях. Естествено, не бива да купувате нищо, преди да се допитате до специалист.

Щом си купите качествена добавка, вече ще бъдете запознати и с нейното действие. При слагането и в дизела се образуват парафинови кристали, които не позволяват на нафтата да замръзне. Те служат и за предотвратява на жилиране и измръзване на цялата горивна система. Същото действие имат и върху филтрите на автомобила. Благодарение на тях, двигателят пали много по-лесно, горивните канали се почистват, изразходването на гориво се свежда до минимум. Така че, не се замисляйте, вземете добавките и ги изсипете в резервоара. Щом се смесят с горивото, можете да бъдете спокойни както през зимните месеци, така и през останалите сезони.

]]>
ivan.a.yurukov@gmail.com (Super User) Коли Tue, 01 Oct 2013 10:50:56 +0000